Despre noi

Asociatia Emanuel Dej a fost constituita in data de 28 mai 2009, avand C.I.F nr. 25718910 /29.06.2009.

Sediul asociatiei este in loc. Dej str. Stefan Ciceo Pop nr.25.

Asociatia Emanuel Dej este acreditata pe serviciul social specializat “Casa de tip familial”.

Asociatia Emanuel Dej este acreditata de comisia de acreditare a furnizorilor Cluj prin decizia Nr.296 din 22 octombrie 2013

Acreditarea se acorda pentru serviciile sociale:

• Gazduire pe perioda nedeterminata

• Suport emotional

• Educare

• Socializare si petrecere a timpului liber

• Reintegrare familiala si comunitara

Furnizate la Casa de Tip Familial.

Prezenta Decizie este valabila pentru o perioada de 3 ani de la data eliberarii.

Este o organizatie non-profit, fara scop patrimonial, obsteasca, independenta, apolitica, de sine statatoare, cu administratie proprie, in vederea organizarii si efectuarii unor actiuni de binefacere pentru acele categorii de oameni lipsiti de sprijin material sau moral.

Asociatia Emanuel se organizeaza si functioneaza potrivit dispozitiilor legale si prevederilor statutului si are ca scop de baza ingrijirea, intretinerea, educarea si ocrotirea copiiilor minori provenind din familii numeroase, fara posibilitati materiale, precum si din familii destramate, dezorganizate, scopul realizandu-se in case de tip familial, pana la majoratul acestora.

Casa Emanuel gazduieste un numar de 12 copii.Pe parcursul sederii lor la Casa Emanuel din acesti 12 copii , 5 au fost adoptati de catre noi parintii sociali de la Casa Emanuel , iar 7 copii sunt cu masura de plasament .

Toti acesti copii merita sa fie apreciati si cunoscuti pentru ceea ce sunt ei si pentru valoare inestimabila pe care le-a dat-o Dumnezeu cand i-a creat.

De aceea in scurte cuvinte am sa prezint fiecare copil in parte.

Gabi

Are 18 ani impliniti , este eleva in clasa a XI- a la Liceul Alexandru Papiu Ilarian la profil de matematica-informatica.

~~~~~~**********~~~~~~

Susana

Are 19 ani , eleva in clasa a XII-a la Liceul Crestin Betel Oradea la profil de teologie.

~~~~~~**********~~~~~~

Razvan

Are 12 ani , este elev in clasa a V-a la Scoala Gimnaziala Avram Iancu din Dej.

~~~~~~**********~~~~~~

Claudia

Are 14 ani , este eleva in clasa a VIII-a la Liceul Alexandru Papiu Ilarian Dej profil sportiv(Baschet fete).

~~~~~~**********~~~~~~

Raul

Are 13 ani , este elev in clasa aVII – a la Liceul Alexandru Papiu Ilarian Dej, clasa de sport(volei baieti).

~~~~~~**********~~~~~~

Alina

Are 10 ani , este eleva in clasa a III – a la Scoala Gimnaziala Speciala Dej.

~~~~~~**********~~~~~~

Boldi

Are 7 ani , este elev in clasa 0 la Scoala Gimnaziala Avram Iancu Dej.

~~~~~~**********~~~~~~

Geanina

Are 18 ani , este eleva in clasa a XI –a la Liceul Tehnologic Somes Dej.Profilul Estetica si Igiena corpului omenesc.

~~~~~~**********~~~~~~

Gabriela

Are 10 ani , este eleva in clasa a III – a la Scoala Gimnaziala Nr.1 Dej.

~~~~~~**********~~~~~~

Antonio – Geremiah

Are 10 ani, este elev in clasa a III – a la Scoala Gimnaziala Nr.1 Dej.

~~~~~~**********~~~~~~

Finias – Beniamin

Are 4 ani si 9 luni, frecventeaza Gradinita Elpis din Dej grupa mica.

~~~~~~**********~~~~~~

Miriam – Debora

Are 4 ani si 3 luni, frecventeaza Gradinita Elpis din Dej grupa mica.

~~~~~~**********~~~~~~

Misiunea

Misiunea noastra este de a ajuta si a da speranta copiilor si tinerilor in dificultate, familiilor lor, prin cresterea calitatii vietii lor si promovand integrarea lor in societate. Ne indeplinind misiunea prin furnizarea de servicii sociale, consiliere, instruire si prin activitati bazate pe principii crestine.

Viziunea

Casa de tip familial are viziunea de a creea o lume in care copii si tinerii nu mai sufera. Aceasta viziune alimenteaza continuu eforturile noastre de a alina durerea si suferinta si de a proteja drepturile umane fundamentale ale tuturor copiilor.

Scop

Sprijinirea copiilor din familii cu probleme materiale si financiare majore, pentru a nu abandona scoala in clasele gimnaziale si urmarea unei scoli profesionale,liceale, post-liceale sau universitare.

Asociatia “Emanuel” are la baza 5 valori fundamentale care ilustreaza misiunea.

1. Integritate personala si profesionala.

Ne respectam promisiunile si actionam in conformitate cu misiunea si valorile organizatiei. Suntem transparenti in actiunile si deciziile noastre

2. Dragoste si compasiune fata de cei saraci.

Intelegem ca munca noastra este mai mult decat o profesie, decat un simplu serviciu. Intelegem sa ne implicam cu dragoste si compasiune,luand atitudine in fata neglijarii, a discriminarii, abuzului, saraciei, suferintei. Alegem sa luptam pentru drepturile lor, sa fim vocea celor fara de voce.

3. Valorizare

Noi tratam egal, cu grija si respect beneficiarii nostrii, fara nici un fel de discriminare. Respectam si valorizam sponsorii, voluntarii, donatorii si finantatorii nostri care doresc sa ne ajute sa indeplinim misiunea noastra.

4. Imputernicire

Accentul in munca noastra este pus pe preocuparea de a-i face pe cei asistati de noi sa devina pe cat posibil independenti si integrati activ in societate. Incurajam beneficiarii nostrii sa devina parte activa a procesului de ajutor. De asemenea, ai invatam sa “dea mai departe”si anume sa se implice si ei la randul lor in sprijinul celor in nevoie.

5. Credinta in Dumnezeu care-i poate ajuta pe cei care sufera.

Copii si tinerii in dificultate pe care-i ajutam sunt de obicei victimele unor medii dezorganizate, antisociale, cu slabe principii morale.

Credem ca, alaturi de servicii, consiliere, adapost, educatie, cea care poate sa produca efecte pe termen lung si sa-i orienteze pe un drum bun pe cei in nevoie este “Credinta in Dumnezeu”.

~~~~~~**********~~~~~~

 Prin activitatea pe care noi ca si asociatie o desfasuram, incercam sa dam ajutor, speranta si curaj celor saraci si descurajati, in vederea schimbarii modului de viata pe care il au in prezent si adaptarii unui model de viata adecvat, benefic societatii.

 Ca orice organizatie nonguvernamentala si nonprofit in aceasta perioadata facem un apel catre toti cei care au in inima dorinta de a ajuta si a face bine celor pe care viata i-a lipsit de parinti, de familie si de o situatie materiala care sa le permita sa creasca si sa locuiasca impreuna cu familile si cu cei dragi ai lor. Prin implicarea noastra, a fiecaruia putem dovedi interesul nostru atat pentru semenii nostri aflati in nevoie si suferinta cat si pentru cladirea unei societati mai bune pe viitor.

 Apelam la intelegerea si bunavointa dumneavoastra de a pune umarul in aceasta actiune umanitara pe care noi ca si asociatie o desfasuram.

 Dorim sa va spunem ca fiecare gest sau cent, pentru asociatia noastra este foarte important si are o mare valoare, numai ajutand puteti sa aduceti bucurie si speranta in viata celor parasiti, a celor in nevoi, in suferinta sau boala, pentru ca au nevoie de ajutorul dumneavoastra si al nostru al tuturor.

 Numai impreuna vom aduce alinare, bucurie, liniste si speranta in sufletele celor care sufera din motve obiective. Faceti bine celor aflati in nevoie si veti avea parte in viata de bine.

 Oamenii care ajuta pe cei aflati in nevoi si suferinta mai tarziu vor avea parte de rasplatirea Domnului.

Analizati apelul nostru, ganditi-va o clipa si la cei care au nevoie de a fi ajutati.

Implicarea dumneavoastra financiara sau materiala ajutorul pe care il oferiti va fi de un real folos beneficiarilor de care asociatia Emanuel se ingrijeste.

Dorim sa va spunem ca singuri nu putem face nimic fara curajul si sustinerea dumneavoastra.


Articole de pe blog

Istoria casei noastre

Sanda, asociatiaemanueldej.ro/blog

Casa de tip familial are viziunea de a crea o lume in care copii si tinerii nu mai sufera.

Link-uri utile

Despre noi

Aceasta casa a fost acreditata de catre comisia de acreditare din cadrul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Cluj, conform deciziei nr. 167/4.08.2010 pentru urmatoarele servicii specializate: gazduirea pe o perioada nedeterminata, suport emotional, educare, socializare si pretrecerea timpului liber, reintegrarea familiala si comunitara si pregatirea pentru viata independenta.